Награди за малките художници от школа „Живопис“ при ОДК в Казанлък

Малките художници от школата по изобразително изкуство „Живопис“ към ОДК „Св.Ив.Рилски“ с ръководител Галина Иванова завоюваха поредните награди от участието си в национални конкурси от Календара за извънучилищни дейности на МОН.
С първи места са отличени Нина Ачилова на 13г. във ІІ възрастова група и Габриела Малова на 17 г. в ІІІ възр. група в конкурса „Пролет върху листа“, организиран от община Кюстендил и Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора, във връзка с празника на град Кюстендил.
Много са наградите за школата и от участието в Националния конкурс за рисунка и фотография „Вълшебството на сезоните“, организиран от Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център“ гр. Хасково. В раздел рисунка Габриела Малова отново е с първото място, Деница Господинова на 13г. с второ, а Цветан Вълчев на 18г. е отличен на трето място.
В раздел фотография имаме две първи места – за Давид Кулев на 12г. и за Галина Маринова на 17г., която за пореден път впечатли журито с прекрасните си фотографии, отразяващи красотата на четирите сезона. Въпреки, че децата не присъстваха лично на откриването на изложбата и на официалната церемония по награждаване, организаторите изпратиха наградите на победителите, с което ги стимулираха да продължават да творят и да се съревновават с други талантливи млади художници и фотографи от страната.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram