Наградите на талантите ще бъдат връчени

Без шоу и публика, Фондация „Енчо Керязов“ обяви, че все пак ще връчи своите девети годишни награди на 12 талантливи млади българи. Сред тях, музикалното откритие от Казанлък – пианистът Виктор Владков, номиниран в категорията Изкуство.

С кратка визитка, Фондацията започна представянето на номинираните таланти именно от Виктор.

По собствено желание започва да свири на пиано на 4 годишна възраст. От 12 години Виктор е ученик в класа по пиано на клавирния педагог Елена Юлиянова към Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ при Народно читалище „Искра 1860“ гр. Казанлък. За това време постижението на казанлъшкия пианист са 80 първи и специални награди, 3 Grand Prix на национални и международни конкурси, като на някои е утвърден ежегоден фаворит. През последните 3 години е първи на конкурси в Лондон, Залцбург, Виена, Ню Йорк, Рим, Париж, Брюксел и София и е участвал в заключителните гала-концерти там. През 2019 г. повтори първенството си на клавирните конкурси в Лондон, Париж и Ню Йорк , като участва с успех в заключителния гала-концерт в Карнеги хол –Ню Йорк. Ежегодно участва в национални конкурси под егидата на МОН и Министерството на културата. Участва като солист на Софийската и Сливенската филхармония. Посещава майсторски класове при именити клавирни педагози у нас и в чужбина.
Виктор споделя за свободното си време. Освен че свири на пиано, слуша музика и чете книги, кара ски и тренира тенис на корт, а по време на лятната ваканция плува.
„Мечтая да завърша отлично средното си образование в любимия си град Казанлък и да реализирам бъдещите си планове, един от които е в града на розите и тракийските царе да бъде поставено началото на благотворителна акция за събиране на средства за закупуване на роял за концерти, с което да се привлече интересът на младите хора към класическата музика“, разказва Виктор Владков и приканва връстниците си: „Нека заедно да пазим и разпространяваме благородната идея на г-н Енчо Керязов за поощряване на талантите на България!“.

Скоро ще бъде обявена формата, в която ще бъде церемонията по награждаването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram