Наглец обра танцьори под носа им

Нагла кражба извършил неизвестен снощи, буквално под носа на танцьорите от ансамбъл „Луди млади“. Докато репетирали в залата, от гардеробната изчезнали три смартфона и 120 лева, потвърди за Пресс тм ръководителят на състава Дора Петкова.

Петкова разказа, че точно четири врати делят помещението с гардеробите от входа на детската ясла, където протичат заниманията на фолклористите. Трима ръководители и петнайсетина танцьори са провеждали репетиция и са били извън графика вчера вечерта на извънредно събиране, тъй като готвят задгранично турне.

Докато репетирали апашът изнесъл четири чанти, якета, ранички и три телефона плюс парите. После взел само сумата и смартфоните, а чантите и якетата изхвърлил до контейнера.

12 години вече „Луди млади“ се помещават в бившата детска ясла „Детелина“ и подобна наглост не се е случвала, твърди Дора Петкова и е сигурна, че крадецът познава разположението на помещенията, вероятно е знаел за извънредната репетиция, не е успял да обере и други, защото се е притеснявал да не свърши внезапно заниманието и да бъде изненадан.

„Има изисквания, не можем да заключваме четири врати поред до репетиционната“, казва Дора Петкова. Преди време по същия начин била обрана и детската градина в съседство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram