Набират приемни родители по проект

Община Казанлък подписа Споразумение за партньорство с Агенцията за социално подпомагане по проект „Приеми ме ‘2015“.
Партньори на Агенцията са 82 общини, в това число и Община Казанлък.
Стопроцентовата безвъзмездна финансова помощ до октомври 2018 г. за всички общини-партньори е в общ размер на 51 600 000 лв.
Този проект се явява естествено продължение на изпълнявания до момента проект „И аз имам семейство“ по ОПРЧР, чрез който се подкрепя процесът на деинституционализация на деца, като се продължи и надгради устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца, настанени в специализирани институции и на деца, които се намират в риск от изоставяне.
Настоящият проект е в съответствие с Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България“ и План за действие за нейното изпълнение, Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2020 г.
Специален фокус ще се постави върху настаняването на деца до 3-годишна възраст.

Към момента на територията на община Казанлък има утвърдени 12 професионални приемни семейства, като в 10 от тях са настанени 11 деца.

Желаещите да станат приемни родители могат да се обърнат към екипа по приемна грижа към Община Казанлък, където ще получат информация за условията и реда за кандидатстване за приемно семейство (ул. „Войнишка“ №25, сграда № 2 на Община Казанлък, ет. 2, стая № 14, тел. 0878799239, 0878799373, е-mail: priemna_grija_kazanlak@mail.bg).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram