Мъглижкият кмет участва в заседанието на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

Кметът на Община Мъглиж Господин Господинов присъства на заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ), което се проведе в сградата на Министерския съвет в София.

На заседанието беше представена информация за дейността на междуведомствената работна група за ресурсно подпомагане и интеграцията на ромите със средства от фондовете на Европейския съюз, както и промените в действащата нормативна Наредба по приоритетните сектори образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, върховенство на закона и недискриминация и култура и медии на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите(2012-2020).

Пред членовете на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси бяха оповестени и дейностите по процеса на областното планиране в съответствие с Националната стратегия. В дневния ред беше включена и точка за Изготвяне на третия доклад на Република България по Рамковата конвенция за защита на националните малцинства на Съвета на Европа. Заседанието беше председателствано от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Господин Антонов Господинов е член на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и представител на Националното Сдружение на Общините в Република България в НССЕИВ.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram