МО на БСП: „Солидарна Коледа в Казанлък”

Първи урок по солидарност научиха дузина деца в компанията на своите майки в работилничката на Дядо Коледа. В рамките на три дена в Града на розите се проведе кампанията „Солидарна Коледа в Казанлък”, организирана от Младежкото обединение на БСП. Тя е част от националната инициатива „Солидарна Коледа” на социалистическата партия, която стартира с работилничката на Дядо Коледа, в която майки с деца изработиха различни  празнични украшения за традиционна трапеза, за коледно дърво, както  и красиви  сувенири за подарък. Първият  проект  предизвика много радост сред децата, тъй като грейна  образа на Дядо Коледа, подготвен от изрисувана на хартия ръчичка на всяко дете. Малките момичета и момчета влезнаха  в ролята на сръчни джуджета и  усърдно работеха за изненадите на самотни хора, които техните майки познават и за които няма кой да им създаде  празнично настроение.  „По-важна е грижата днес за човека, която трябва да възпитаме в ранното детство на своите рожби”, убедена е Теодора Иванова, председател на МО на БСП в Казанлък, обяснявайки на своя син колко подаръци Дядо Коледа ще занесе предпразнично.

Вчера и днес младите социалисти зарадваха с Коледни подаръци и сувенири самотни възрастни хора, както и млади семейства, които днес  живеят в нищета.

Първият дом, в който младежите внесоха топлото настроение на „Солидарна Коледа” бе  домът на дългогодишния  учител и директор на ОУ „Паисий Хилендарски“ – Георги Матанов. Незрящият учител подари на своите гости последната своя книга „Село мое, люлка моя“, посветена на родното му Горно Черковище. Младите социалисти посетиха и 90 годишната баба Лалка, която въпреки възрастта си и самотата зарази своите гости с вяра и надежда за живота. Посещението на младите хора в дома й се превърна в своеобразен празник за самата нея, както тя определи неочакваната визита.

„За съжаление в трудните времена, в които живеем днес преобладава егоизма и все по-рядко всеки един от нас намира сили да бъде солидарен с болката и тревогите на другия.”, споделиха младите хора в БСП.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram