Момчил Неков: Ще сезирам евроинституциите за огромния дълг на Община Казанлък

Момчил Неков, български депутат в Европейския парламент, следи отблизо изпълнението на проектите с европейско финансиране в Казанлък, това съобщи самият той в интервю за Пресс ТВ. Неков гостува на празника на село Енина миналата събота. Евродепутатът изрази пред камерата ни в интервю силно притеснение от натрупания дълг на Община Казанлък през последните четири години и от некачественото изпълнение на проектите.

 

„Будно се интересувам от изпълнението на проектите, тъй като в последно време в държавата влизат само свежи капитали по европрограмите. Това, което разбрах за Казанлък изключително много ме разгневи, тъй като  12 милиона лева е дефицитът на Община Казанлък. В Европарламента се борим за устойчиво развитие. А тук, както разбирам, това не е устойчиво развитие, има лошо изпълнение на самите проекти, няма устойчивост, не са обърнати към гражданите. А все пак политиката, която се провежда на местно ниво, трябва да е изцяло обърната към хората и техните потребности. Това, което разбирам, че тези пари ще тежат на гражданите, на данъкоплатеца, а не на самата институция в лицето на кметицата”, разтревожен е Неков.

Той заяви, че ще използва възможностите си на европейски парламентарист, за да бъде изяснена точната сума на дълговете на Общината, понеже е възможно той да е още-по голям.

„Аз се ангажирам да проверя защо дефицитът е толкова голям и ако трябва да се сезират компетентните институции. Ангажирам се и да проверя колко са точно корекциите по проектите и колко точно е задлъжняла Община Казанлък. Разбрах, че за водния цикъл може да има наказание  около 1,1 млн.лева”.

Момчил Неков коментира и основните характеристики на настоящото упвалнение в държавата и на местно ниво:

„Бетонът и граднките са лайтмотивът на управлението на ГЕРБ. И не само. Магистралите  също. В тази връзка виждаме, че като излезем от магистралата на 5-6 км, се разкрива една различна България. Където живеят български граждани, но за тях никой не се грижи. Виждаме един отруден българин, един излъган българин.”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram