Може да се стигне до безпрецедентно прекъсване на мандата на целия Общински съвет на Павел баня

Възможно е да се стигне до безпрецедентно прекъсване на мандата на целия Общински съвет на Павел баня. Това съобщи за „Хоризонт“ председателят на Общинската избирателна комисия Цанка Христова. Поводът е, че органът на местната власт не заседава няколко поредни месеца.

Последното легитимно заседание на Общинския съвет в Павел баня се е състояло на 13 февруари. През март сесия не е насрочвана и провеждана, а през април Общинският съвет изнася заседанието си в петзвезден СПА хотел във Велинград. Общинската избирателна комисия е изпратила писмо до председателката на съвета Христина Петрова да удостовери с документи кой е платил залата и нощувките на съветниците, защото кметът Станимир Радевски е отказал да отпусне пари от бюджета за подобни разходи. До този момент в комисията не е постъпил отговор от Общинския съвет.

Цанка Христова заяви, че след дълга прокурорска проверка вече е образувано досъдебно производство за това, че законът е бил грубо погазен и близо три години след като общинският съветник от ДПС Иса Бесоолу е бил осъден на три години условно с изпитателен срок, мандатът му не е бил прекратен. Досега комисията не е можела да събере кворум, за да прекрати пълномощията му, твърди нейният председател. От вчера са сменени двама членове на комисията, едната от тях Анелия Станчева е адвокат на Бесоолу.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram