Много награди за „светлинките“ в новата им учебна година

С престижни награди и нов роман започна новата учебна година за клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”. Клубът отваря врати на 25 септември, след уикенд изпълнен с нови отличия и радостни изненади. И тази година призьорите от един от най-обичаните литературни конкурси ”Бодлите на таралежите” бяха не един, а трима.

Престижното жури  – Здравка Евтимова, Иво Сиромахов, Бойко Василев и Бойко Ламбовски, отличи Ралица Спасова, Поля Лалева и Геновева Трифонова, сред десетте лауреати, от цялата страна, разпределени в две възрастови групи. Радостна изненада за „светлинките“ беше, че тази година, голямата награда на журито, в първа възрастова група, грабна Ралица Спасова, а във втора – Геновева Трифонова, което се случва за първи път в историята на конкурса – две деца, от едни и същи клуб да са носители на наградата на журито.

С престижна награда е и единайсетгодишната Версавия Янкова, която е носител на второ място от националния конкурс, за детско-юношеско литературно творчество „Слънчево момиче”. Тя е и миналогодишната носителка на наградата на рубриката от конкурса ”Бодлите на таралежите”.

По покана на организаторите на националния фантастичен фестивал „Булгакон”, „светлинките“ направиха предпремиера на най-новия си роман „ТЕ, които говорят с мълнии”.

Освен част от авторите, на представянето присъства и дванайсетгодишната художничка на корицата Рая Енева. Тя е една от миналогодишните призьори от конкурса ”Бодлите на таралежите”, който за 17-годишното си съществуване е зарадвал с признание десетки „светлинки“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram