Младите възрожденци от Енина и с духовен подарък за възрастните за осма година

На Велики (Разпети) петък, прилагайки на практика Божията повеля – да обичат ближния си и да му помагат, когато е изпаднал в затруднение, и продължавайки създадената добра традиция, енинските членове на Клуб „Млади възрожденци“ -и по-малките, и по-големите, за осма поредна година, посетиха с благотворителна цел,възрастните хора в Енина, живеещи сами (неправилно наричани самотни хора), съобщи ръководителят на клуба Гриша Горецов.

Учителят по история и местен краевед разказва, че инициативата започнала традиционно -с посещение в енинския православен храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“, с палене на свещички за здраве, Божие благословение и благополучие на хората, при които предстоеше децата да отидат, както и на собствените семейства на учениците.

Младите възрожденци, заедно със своите ръководители и придружаващите ги други учители, се поклониха пред плащаницата на разпнатия и починал на кръста Иисус, чието славно Възкресение очакваше всеки православен християнин, и извършиха традиционното за този ден преминаване под масата с плащаницата.

След това започнало самото обхождане на споменатите възрастни хора, с безценното съдействие на учителите-шофьори – госпожите Анелия Иванова и Сия Янкова.

При посещението при всеки един човек младите възрожденци му подаряваха, образно казано, и духовен подарък (великденски стихчета и песнички ,специална поздравителна картичка, направена от деца от училището), и материален подарък (торбичка съдържаща великденски яйца, боядисани и украсени от енинските ученици, а също козунак, курабийки и други вкусотии).

Посетените хора били приятно изненадани и трогнати до сълзи от оказаното им внимание,от проявените от децата доброта,съпричастност и милосърдие. Те от своя страна се отблагодарили на добрите си гости подобаващо, според възможностите си. Направени са и много снимки за спомен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram