Младежи от Казанлък посетиха Полша

Петима представители на МЦР „Взаимопомощ”от града на розите,  по линия на международния  младежки обмен на практики, посетиха Полша от 11 до 19 януари. Казанлъчани пребиваваха в градовете Краков и Закопане, разказва Мария Славова, председател на младежката неправителствена организация. За нея това е пето посещие в Полша, този път конкретно, във връзка с младежки обмен, свързан със спорта.
Посредничеството за набирането на доброволци е част от работата на младежката организация, базирана в Казанлък. Доброволците, освен желание за бъдат полезни с опита и възможностите си, трябва да отговарят на немалко изисквания, за да бъдат одобрени, сред които възрастта и владеенето на английски език.
В края на 2014 година „Взаимопомощ” спечели поредния си проект по Европейска доброволческа служба. В периода април – юни в Казанлък ще пристигнат дванадесет доброволци от Полша, Испания, Литва и Словакия. Те ще продължат започнатата през 2010 г. традиция на Екофестивал Копринка, едно от знаковите събития организирани от неправителствената организация.
Новите доброволци, които се очакват напролет, освен в организирането на Екофестивала, ще се представят на казанлъчани с филмите на екологична тематика, които ще режисират  и със своите култури.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram