Митрополит Киприан бе сред гостите на празника на Втора Тунджанска механизирана бригада

Военнослужещите от 2-ра  Тунджанска механизирана бригада отбелязаха 19 години от създаването на бригадата. Военният ритуал се проведе в Драматичен театър „Гео Милев“. Гости на празника бяха Командира на Сухопътните войски генерал майор Михаил Попов, областният управител Гергана Микова, заместник-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на ОДМВР гр. Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, ръководителят на Териториална дирекция „Държавна сигурност“ Георги Георгиев, директорът на служба „Военна полиция “ бриг. Ген. Борислав Сертов, командири на бригади и полкове, офицери от запаса и резерва.

Личният състав бе поздравен от Командира на бригадата – бригаден генерал Костадин Кузмов и от Командира на Сухопътните войски генерал майор Михаил Попов.

По случай празника бригадата получи десетки поздравителни адреси. Ето какво пожела на военнослужещите Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан:

Ние нееднократно сме засвидетелствали нашето уважение към войнския подвиг и дълг, изхождайки от твърдото си убеждение, че Българската Армия, Българското Училище и Българската Православна църква са стожерите на нашата национална сигурност и стълбовете, върху които се гради суверенитета на обичното ни Отечество. Спомняйки си думите на псалмопевеца св. Пророк и цар Давид, че ако Господ не опази града, напразно ще бди стражата, ние молитвено и отечески благопожелаваме Господ Бог, по молитвите на св. Великомъченик Георги – покровителя на Българската армия, да Ви подкрепя в трудното Ви и отговорно служение в полза на благочестивия ни народ. Нека Той Ви обдари със сили и мъжество, та подпомагани от крепката Му десница да бдите за мира и спокойствието в нашата страна“.

Със заповеди на Министерство на отбраната и Командира на бригадата част от военнослужещите бяха повишени, а тези с високи спортни постижения – наградени. Празничната програма приключи с изпълнения на Военния духов оркестър, формация „Тракийско настроение“ и клубът по спортни танци към бригадата.

Автор: Благовест Илиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram