Местни избори 2015 – предизборната кампания на статуквото

Като кандидат за общински съветник от БСП лява България проведох десетки срещи през изминалите дни.

Следя кампаниите и на другите политически партии. Основният ми извод е един:  тази кампания може да бъде наречена кампания на статуквото.

Участвала съм в много кампании и това ми дава основанието да заключа, че този начин на провеждане на предизборна агитация е пагубен за развитието на България, пагубен за Казанлък. Липсва сблъсък на идеи, липсват ясни визии, липсва дебат по проблемите и перспективите за развитието на общината ни. Това е заменено от красиви плакати, скъпи концерти, билбордове, платени прессъобщения от предизборните щабове и щедри обещания за светло бъдеще.

Стигнахме до там, обикновеният гражданин да се страхува да посочи проблемите, които го вълнуват. Страхува се да не загуби хляба си.

Кой има интерес от това, ако не хората на статуквото? Нали именно чрез сблъсъка на идеи се ражда прогресът!? Липсата на дебат върху конкретни политики през последните години доведе до това – да измерваме кой колко повече обича родното си място, доведе до това – да ставаме свидетели на посегателство върху личността и достойнството на кандидатите, до грозни спорове в социалните мрежи, до личностни нападки и обиди.

Това ни унищожава първо като хора и след това като българи.

На 25 октомври гласувайте ЗА промяната и ПРОТИВ статуквото!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram