Месец юни започна с много награди за художниците на школа „Живопис” на ОДК

7 отличия получиха децата от школата по изобразително изкуство „Живопис към ОДК „Св.Ив.Рилски” гр.Казанлък с ръководител Галина Иванова от участието си в националния конкурс „Да запазим красив моя роден край” . Отличията са: ІІ място за Малина Иванова на 14г., ІІІ място за Луиза Тотева на 14 години, които получиха парична награда; І място за Деница Господинова на 14г., Специална награда за Танина Костова на 10г., ІV място за Нина Ачилова и Ивайло Бонев и VІ място за Тенчо Бортоласов, които получиха освен грамоти и медали, и предметни наград от РИОСВ -Пловдив. Организатори на конкурса са „Народно читалище „Европа – 2004” и Община Пловдив. Целта на конкурса е да се възпита любов към природата и желание да се опази нейната красота и чистота. Проявата е част от честванията на международния ден на околната среда – 5 юни и Европейската седмица за устойчиво развитие.Церемонията по награждаване се състоя в Дом на културата „Борис Христов” гр.Пловдив на 5 юни.

Талантливите малки художници завоюваха престижни отличия и от Националните конкурси с международно участие, организирани от фондация „Устойчиво развитие за България” :
1.От Националния конкурс „Заедно в ХХІ век”, на тема: „70 години от победата над фашизма във Втората Световна война”, Стелиан Иванов на 17год. е отличен с ІІ място.
2.От националния конкурс „Зелена планета”, Деница Господинова на 14г. е отличена с І място, а Галина Дзанева на 17г. с ІІ място.
Церемонията по награждаването се състоя на 8 юни в Руския-културно информационен център гр.София.
3.От националния конкурс „Куба – далечна и близка”, Ивайло Бонев на 11г. спечели ІІІ място. Церемонията по награждаване се състоя в Националния дворец на децата също на 8 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram