ЗА ПРАШКИТЕ, ПЕПЕЛЯШКИТЕ И БЕРЛУСКОНКАТА

СВЕТЛОЗАР СТОЯНОВ

 

Че вас ви управляват прости и неуки хора с единствена цел – лично обогатяване съм знаел винаги. Проблемът е, вашият проблем, не моят, ви е, че май не го осъзнавате. Макар че ви го демонстрират ежедневно и нагледно.

Най-пресният и циничен пример е на Фейсбук стената не на някой друг, а на председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов. То не бяха публикации на снимки с Дарина Павлова по Празника на розата ту с кметицата, ту с шута и глашатая, вечното разпенено куче на властта – Деляна Бобева.

Сякаш при тях не е слязла една проста дама със скандален имидж, макар и с местен произход, а самата Майка Божия! Нито една друга снимка ли не намери да качи председателя – с Бойко, с любимата им Лиляна Павлова, дето все ни я тикат в очите, колко се била вталила, а директно – намеци за Мултигруп.

Ами – толкова е просто. След като грозните патета на местната власт, пепеляшките на скудоумието мечтаят да сбъднат единствената си цел – да се доближат малко повече до парите, до отровния аромат на лукса, нормално е да издигат в култ подобни спорни личности, само за да си пляснат по едно селфи с тях.

Ха сега им ръкопляскайте! А сега я проверете, дали все още всичко си е по джобовете ви! Плувай, плувай, не е риба, дето се разправяше в оня виц, най ми е далгата ръка на местната власт, която няма да остави непреровен и задния ти двор!

Както и да е, макар че дядо ми, който работеше в „Арсенал”, си спомняше Дарина Павлова като ОТК между струговете и ми разправяше как бъдещата гранд-дама била принудена да бачка в казанлъшката оръжейница веднага след училище, след като не била приета първия път във ВИТИЗ, въпросната персона никога не ме е интересувала, но се порових, за да придобия представа, за кого всъщност пиша, преди да напиша този материал.

И така, с какво е известна Дарина Павлова, че нашите пепеляшки й отдават такава почит по Фейсбуците си?

Последното, с което се прочу Дарина Павлова, е скандалното й участие като член на журито на предаването на Слави Трифонов „България търси талант”.

Ето какво пише в официалния сайт на предаването:

 

ЦИТАТ №1 („България търси талант“):

„Дарина Павлова е българо-американска бизнесдама, телевизионен и филмов продуцент. Тя пътува непрекъснато по света, живее между Рим и Вашингтон. Дарина е израснала в България (забележете, не в Казанлък, а в България, което е показателно за „гордостта” й, че е от нашия град – б. а.), където (в България – б. а.) завършва Театър и Кино в НАТФИЗ. След като се дипломира, започва да се изявява на театралната сцена и в игралното кино, където работи с известни български режисьори. Избрана е за водеща на фестивала за поп музика „Златният Орфей“.

По-късно се омъжва за Илия Павлов. Двамата имат три прекрасни деца: Венцислава, Паола и Илия-Калоян.

Животът на Дарина протича между два континента, като нейни приоритети са семейството, бизнеса и страстта й към изкуството, телевизията и снимането на филми. В качеството й на продуцент за България на конкурсите Мис Свят и Мис Вселена, Дарина продуцира една от най-гледаните телевизионни програми в България – Мис България”.

 

ЦИТАТ №2 (webcafe.bg):

„Актриса, телевизионен продуцент, част от световния хайлайф“. Това описание звучи напълно легитимно за член на журито на предаване, което търси звезди и таланти, каквото именно е „България търси талант“. Странното обаче е, че въпросната дама от журито е известна основно като съпруга на убития председател на „Мултигруп“ Илия Павлов.

Нека се опитаме да се сетим кога сме виждали Дарина Павлова в ролята на актриса, на продуцент или на част от световния хайлайф? И нека да забравим за миг за опцията да потърсим информация в Google.

Значително по-лесно е да се сетим за всички случаи, в които е представяна като съпругата на Илия Павлов, нали? Сигурно някой би се сетил и че, името й беше замесено в политически скандал в Италия, при който Силвио Берлускони и Антонио ди Пиетро се замеряха с обвинения във връзки със семейство Павлови.  Първо обаче си е казал: „Тази не беше ли жената на Илия Павлов“.

Не е лесно да се забрави и как през 1999 година настоящият кандидат-президент на САЩ, тогавашен кандидат-сенатор, Хилари Клинтън върна дарение за кампанията си от Дарина Павлова в размер на 1000 долара, защото парите са от бизнес, който „може би е свързан с организираната престъпност в България”.

 

ЦИТАТ №3 („Уикипедия“):

„През 90-те години на 20-ти век Мултигруп е подозирана във вкарване в оборот на присвоени от висшата комунистическа номенклатура в България (БКП) държавни средства, в насилствено монополизиране на доставката на суровини за големи държавни предприятия и пласмента на производството им, в източване на средства от държавни банки чрез кредити и в поддържането на тесни връзки със застрахователни фирми с изнудвачески практики. На 21.04.2005 г. посланикът на САЩ в София Джеймс Пардю определя Мултигруп като „доскоро най-голямата организирана престъпна групировка в България“.

През 1999 г. съпругата на Илия Павлов Дарина Павлова (приела американско гражданство през 1995 г.) прави дарение от $1000 за предизборната кампания на Хилари Клинтън (тогава кандидат-сенатор), но дарението е отказано поради обвинения, че компаниите на Павлов са свързани с престъпния свят и бившето комунистическо разузнаване. Българското правосъдие (разбира се – б. а.) не е уличавало ръководителите на Мултигруп в нарушения на закона”.

 

ЦИТАТ №4 (Razkritia.com):

Още от самото начало на „България търси талант“ Дарина Павлова предизвика чутовен скандал. Изявата на милионерката във формата разгневи зрителите, които скочиха срещу Слави Трифонов с въпроса коя е тя, че да дава оценки за таланти.

След вълната от негативни коментари в мрежата, Дарина Павлова реши да потуши народното недоволство, заявявайки че ще дари хонорара си в подкрепа на млади таланти. Тя обеща, че до края на предаването ще посочи един млад талант, при който ще отиде хонорара й. Това така и не се случи до края на формата.

Лъжата на Дарина Павлова разгневи зрителите. Те скочиха не само срещу вдовицата на Илия Павлов, но и срещу продуцента на“България търси талант“. Разгневените потребители на мрежата питат Слави Трифонов на страницата на риалитито колко е платил на Дарина Павлова и кой взе хонорара й.

Зрителите са гневни на Трифонов, защото той допусна подобна лъжа и манипулация в ефир. Те настояват да разберат колко е прибрала милиардерката за изявата си в музикалното шоу и кой позволи тя да манипулира зрителите по този начин, пише ПИК.

Oĸaзвa ce, чe Дapинa Πaвлoвa, нa ĸoятo ce нocи cлaвaтa, чe oбичa вpъзĸитe c пo-млaдитe oт нeя мъжe e cтигнaлa дo тaм, чe дa cи плaщa зa лacĸи. Hямa дa ce изнeнaдaмe, aĸo твъpдeниeтo зa вpъзĸaтa й c пo-млaдия итaлиaнcĸи aĸтьop Джyлиo Бepyти ce oĸaжe пълeн фaлш.

 

ЦИТАТ №5 (Razkritia.com):

Дapинa Πaвлoвa cи плaщa зa лacĸи. Зaпoзнaти издaвaт, чe Дapинa Πaвлoвa peдoвнo пoлзвa ycлyгитe нa ĸлyб, ĸoйтo пpeдлaгa мъжĸи лacĸи cpeщy зaплaщaнe. Bъпpocният ĸлyб ce нaмиpa в Pим издaвa нeйнa близĸa пpиятeлĸa. Πpиятeлĸaтa нa Дapинa Πaвлoвa paзĸpивa, чe Гocпoжa Myлти нямa гaджe oт двe гoдини нacaм, нo пъĸ тoвa нe й пpeчи, тъй ĸaтo paзпoлaгa c дocтaтъчнo cpeдcтвa, зa дa cи ĸyпи лacĸи. Bдoвицaтa нa Илия Πaвлoв cи избиpa „пapтньopитe” пo ĸaтaлoг. Πoняĸoгa ce cпиpa нa мъжe cъc cини oчи и pyca ĸoca, дpyг път пъĸ пpибягвa дo cвeтлooĸи бpюнeти, нo винaги дъpжи нa eднo – дa ca дocтaтъчнo нaдapeни. Дapинa Πaвлoвa, ĸoятo бe чacт oт жypитo нa пocлeдния ceзoн нa „Бъгapия тъpcи тaлaнт” имa няĸoлĸo любимци cpeд мъжeтe oт ĸлyбa, нa ĸoйтo e peдoвeн ĸлиeнт.

 

ЦИТАТ №6 (в. 24 часа):

„Години наред клюките около връзката между красивата българска бизнесдама Дарина Павлова и бившия премиер Силвио Берлускони бяха само слухове.

Това интервю обаче за пръв път ги потвърждава, но с едно уточнение – че става въпрос не за връзка, а за любов. Това, което ще прочетете, е историята на една влиятелна жена, вдовица, дошла в Италия заради любовта си към един мъж с власт:

– Запознах се със Силвио Берлускони през 2004 г. във Вашингтон. Той е изключителен мъж. След многобройни покани дойдох в Рим, за да го видя отново. Още не говорех италиански, а той едва-едва английски. След няколко незабравими вечери разбрах, че  става въпрос за истинска любов Мисълта ми беше насочена винаги към него. Започнах да уча италиански и се преместих в Рим. Никога няма да мога да забравя първата ни нощ заедно. Продължавах да си повтарям Amazing, amazing. И днес той още ме подиграва, когато си припомняме онази нощ”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram