Медал за КСТ „Роза“ от пловдивския турнир

Танцовият дует на КСТ „Роза“ Калоян Бялков и Симона Семова спечели сребърен медал от провелия се в Пловдив Открит турнир по спортни танци. Второто място за възпитаниците на Петър и Ваня Радеви е в латино-американските танци, в другата дисциплина „стандарт“ са пети при младежи, клас 18 А. В тази възрастова група двойката Стоян Петров и Десислава Тенева са с пето място в стандартните танци. Двете двойки играха и в силния турнир за Купа България, влизайки на финал. При силна конкуренция на най-добрите сред танцьорите, Калоян и Симона се класираха четвърти на „латина“ и са седми на „стандарт“. Стоян Петров и партньорката му Десислава Тенева завършиха четвърти в тяхната дисциплина- стандартни танци.

Още две танцови двойки на клуба играха в Открития турнир, организиран от местния клуб „Алекс“. В клас 15 Д Радостин Николов и Рая Йовчева са с пето място, а при 18-годишните, клас Д, Пламен Божев и Паулина Танева станаха четвърти.

По традиция, домакинското състезание за клуб „Роза“ в календара на БФСТ е през май. Този път надпреварата – Открит турнир и Купа България, ще се проведе на историческата дата 9 май в СК „Арсенал“. Преди това двойките ще пътуват до морето, където Поморие приема в началото на май поредното състезание за спортистите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram