Малчугани от социалните домове, ще се обучават безплатно на самбо в Стара Загора

Пет деца, лишени от родителски грижи, настанени в домовете „Българка” и „Мария Терезия”от следващата седмица ще започнат тренировки по самбо в Спортен клуб „Недьо Ранчев” в Стара Загора. Това стана ясно на откритата тренировка в петък, когато над 20 деца наблюдаваха уменията на спортистите, демонстрирани на новия тепих  за самбо и техники с новите спортни уреди, закупени неотдавна от Драгомир Стойнев, народен представител в 43 НС.

Стойнев и депутатите Мая Манолова и Георги Гьоков, бяха гости на открит тренировъчен процес и наблюдаваха първите смели крачки в самбото на децата от домовете. Зрители на тренировката бяха и общинския председател на старозагорските социалисти Валентина Бонева, областният лидер Васил Самарски, председателят на Групата общински съветници Борис Боричев, младежките лидери Климент Пенчев, Диана Михалева и др.

След 80-минутната тренировка  публиката вече имаше своите любимци, проявили се с  отлично изпълнение на демонстрационните упражнения и създали усещането у зрителя, че самбото не е труден спорт. „С  тренировки, последователност и търпение  това е възможно”, категоричен бе треньорът Емил Сашев, който имаше личен повод за празничен ритуал в началото на тренировката. За своя рожден ден той получи  поздрави от новите  приятели на самбото. „Състезателите от СК „Недьо Ранчев” сме изключително благодарни  на Драгомир Стойнев и ще се представим достойно на тепиха”, така се обърна състезателят Станимир Петров на финала на тренировката към Стойнев. Малките фенове на този спорт бяха изненадани от гостите в залата с лакомства и коледни пожелания.

Следващата седмица треньорите очакват петимата малчугани от социалните домове, които ще се обучават безплатно на самбо.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram