Малки художници от Детския комплекс заминават на фестивал в Китай

Три деца от Школата по изобразително изкуство „Живопис“ в ДК в Казанлък с ръководител Галя Иванова, ще вземат участие в първия международен фестивал на детската рисунка в Хон Конг – Китай. Регламентът за участие съдържа два етапа. Първият – приготвяне и изпращане на колекция от 20 рисунки от всяка школа. Компетентно жури разгледа рисунките и определи 20 школи от целия свят, които да вземат участие във фестивала. |И една от тях е школата на ДК в Казанлък.
В конкурса участваха 53 държави, а получените рисунки са 12 000. Радостта ни, че попадаме измежду най-добрите школи в света е голяма. Пленерът на който са поканени трите деца и техния ръководител ще се проведе в Хон Конг от 24-ти до 2-ри септември 2013 год, споделят от ДК.
Програмата предвижда, рисуване на открито, на брега на океана, летището, морето и др. интересни места.
В началото на май пет деца от школа „Живопис“ взеха участие в националния фестивал на детската книга в Сливен, който беше организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Община Сливен и Министерсвото на културата.
С първо място от Сливен се завърна дванайсетгодишната Нина Ачилова , а връстничката и Наталия Казиева получи поощрение. В пленера на тема „Магично приключение в света на мечтите“ взеха участие 200 деца от водещи школи и училища в страната. Церемонията по награждаването се състоя в театъра на Сливен, където бе открита и изложба от детските рисунки от пленера.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram