Македонският писател Филип Димкоски ще гостува в Казанлък

За среща с младия македонски писател и журналист Филип Димкоски е отправена покана към казанлъчани. Срещата ще се проведе на 15 ноември (вторник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център на „Искра“4.

Филип Димкоски е роден през 1995 г. в Прилеп. През 2010 г. представя първата си стихосбирка, озаглавена “Наjхранливи зборови од детска душа дарови“, която е наградена с отпечатване и публикуване от ДАТА – Песнопој, Битоля. През 2014 г. в издание на Градска библиотека ,,Борка Талески“ – Прилеп, излиза от печат стихосбирката му ,,Божилак на исконот” (“Дъга от древността”), спечелила първа награда на конкурса ,,Вознес” в Битоля.

Филип работи в областта на журналистиката и е дългогодишен сътрудник на най-стария македонски всекидневник ,,Нова Македония “, както и на няколко македонски и сръбски интернет портали. Има опит в радио и телевизионната журналистика. Носител е на множество национални и международни награди. Той е член на фестивалното жури на Детския литературен фестивал ,,Ракатки“ и негов дългогодишен председател. Водещ, инициатор и организатор е на поетични четения и промоции на книги.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram