Лекар от Индия е новият доброволец, пристигнал в Казанлък

Пристигна петият доброволец на СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, който ще остане в града ни за 4 месеца, съобщават организацията. Саян има богата автобиография като пътешественик. Живял е в Украйна, Уелс, но споделя, че най-много му харесва в България, където са най-красивите планини, дори по-хубави от тези в Индия. Индиецът знае няколко езика-руски, английски, български, урду, хинди, бенгалски език. Доктор е, специализира гинекология.

Доброволецът заема мястото на друга доброволка от Унгария, която по лични причини се наложи да напусне проекта няколко месеца по-рано.

МЦР „Взаимопомощ“ непрекъснато кани доброволци за образователни, социални и екологични проекти. Новите перспективи, предложени от хора от различни страни, могат да разширят хоризонтите ни, да донесат нови идеи, както и мотивация, интереси и гледни точки, които идват с „новата кръв“.

В момента организацията има още 2-ма доброволци от Италия и Испания, които работят по проекта по програма Европейски корпус за солидарност, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram