Леден грах удари Казанлък

Гръмотевичната буря е била съпроводена с вятър със скорост почти 50 км/ч, обяви за Пресс ТВ Ганчо Тодоров, дежурен в Метеорологичната станция в Казанлък. Възможно е извън станцията той да е бил и по-силен, допуска метеорологът. 3,5 литра на кв. метър е количеството на падналия дъжд, а градушката, изсипала се над района се е сипала в продължение на 10 минути и е започнала минута след 20:00 часа тази вечер. Големината на ледените късчета е до 10 мм или колкото грахово зърно, според дежурния метеоролог.

Припомняме, че в пика на бурята автомобил излетя от пътното платно на бул. „Ал.Батенберг“ в Казанлък и се заби в оградната стена на ромската махала, а минути преди това дърво бе съборено от силния вятър по един от пътищата, водещи от централния път Казанлък-Габрово към Крън. Наш репортер видя падането на ствола и препречения път и сигнализира на 112. Бързите мерки, взети от управата на градчето, са освободили пътя и той вече е годен за преминаване.

Шофьорът, забил се в оградата на ромското гето, оцеля по неведома случайност, а експерти подозират, че причини за инцидента са мокрият път, лошата видимост и несъобразената скорост. По непотвърдена информация на Пресс ТВ водачът е 19-годишен, току-що сдобил се с книжка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram