Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково: Стотици автографи, дузпи с кмета и емоции

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от „Парк де Пренс“ бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели. Стотици автографи на екипи,  тениски, футболни обувки и др., раздаде Костадинов, а жители чакаха реда си да го поздравят и се снимат с Екзекутора на петлите.

Децата от  училищния футболен отбор, подредени за важна среща го чакаха с трепет и огромно желание да му демонстрират спортните си умения.  „За нас е огромна чест да ви посрещнем в нашето училище и да ви покажем как децата играят футбол“, с тези думи  Костадинов бе посрещнат от  училищното ръководство. Учителят по физическо Александър Георгиев показа кратка тренировка със своите възпитаници, а Емил Костадинов и кметът Папазов бяха помолени да бият дузпи на вратарите. Вратарят Максим от 7-и клас спаси удар от голмайстора на двата гола при успеха над Франция в Париж през ноември 1993 г., с които България се класира за Световното първенство в САЩ през 1994 година и пропусна топката във вратата, изпратена от кмета.

„Радвам се на футболните умения на учениците. Благодаря за прекрасната среща в Гурково“, каза Костадинов, благодарейки на кмета на общината Кънчо Папазов. С футболната легенда, който е и член на Комитета на УЕФА за състезания на националните отбори, бе и директорът за първенства и турнири в БФС Валентин Чакъров, който донесе топки и екипи на малките футболисти, връчени им от легендарния Емил Костадинов.

Община Гурково

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *