Кънчо Папазов: Благодаря на читалищните дейци за добрата самодейност, традиции и култура

▪️„Благодаря на читалищните дейци за добрата самодейност, традиции и култура. Аплодирам това, което правите и се радвам на интереса към работата на читалището, на загрижеността ви към духовността и към това наше средище на култура и традиции“, така се обърна кметът на Община Гурково Кънчо Папазов към членовете на НЧ „Войвода Генчо Къргов-1920“. Той, председателят на Общинския съвет Димитър Драчев и зам.-кметът Марияна Маринова бяха поканени като гости на отчетно-изборното общо събрание на НЧ „Войвода Генчо Къргов-1920“. Кметът подчерта, че читалищната дейност изисква подкрепа, а не да се чертаят разделителни линии и не бива омраза да блика от хората, които се занимават с култура и съхраняване на традиции.

▪️Папазов съобщи, че през т.г. предстоят две юбилейни събития: 50 години град Гурково и 50-ото издание на „Балканът пее и разказва“ и се надява читалищната самодейност да участва активно за провеждането им, за да се представи градът по най-достойния начин като домакин.

▪️„В мое лице имате един ваш поддръжник и приятел. Ще продължа да реализирам това, което съм заявявал за общината. Когато съм бил критичен, то е за нивото, на което трябва да се случват читалищните дейности. Продължете да работите така, че не само да запазим нашата култура и духовност, но и да я вдигнем на едно по-високо ниво. Читалищната дейност трябва да се развива и да се предава на поколенията. Да има приемственост. Ние не бива да губим нашите добродетели. Пожелавам да работите за празниците на града активно. Бъдете здрави и благословени! На всички членове на общото събрание пожелавам да вземат най-добрите решения в името на нашата община“, това пожела кметът на читалищните дейци и ги остави да работят по обявения дневен ред.

▪️Вчера те се събраха за да приемат годишен отчет на дейността на читалището през 2023г., отчет на Проверителната комисия за 2023г., програма за дейността и бюджет през 2024г. и да изберат председател, настоятелство и проверителна комисия за нов тригодишен мандат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram