Кънки на лед – благотворително!

„РЕДКИ БЕЗ ГРАНИЦИ“ е мотото, под което тази година ще премине честването на Международния ден на редките болести – 28 февруари 2013 г. Денят ще бъде отбелязан в над 60 страни по света. Пациентите с редки заболявания и техните семейства, които се чувстват изолирани, трябва да знаят, че има повече от 6000 редки заболявания, които засягат повече от 60 милиона души в Европа и САЩ. Повечето от тези болести са генетични, хронични и инвалидизиращи. Преодоляването на границите може да помогне на пациентите да намерят общи решения и да им напомнят, че не са сами.

В Стара Загора, Сдружение „Самаряни“ заедно с ледена пързалка „Парк Мол“, Национален алианс на хората с редки болести, ДЕБРА България и БАТО ще поставят началото на поредица от инициативи, посветени на редките болести.

По този повод ви каним на 11.02 (понеделник), 2013 г. – от 16:00 ч. до 20:00 ч. и на 12.02 (вторник), 2013 г. – от 16:00 до 18.00 часа, на ледена пързалка „Парк Мол“, за да изразим заедно своята солидарност към засегнатите от редки заболявания и да покараме „кънки на лед – благотворително“. Всички желаещи да подкрепят каузата на „Самаряни“ в помощ на деца със специални потребности, ще имат възможност да карат кънки на лед благотворително срещу дарителска такса в размер на 5 лв.

Едно от направленията на дейност на Сдружение „Самаряни“ е работата с деца със специални потребности. Най-общо казано, това се състои в предоставянето на специализирани услуги за бебета и малки деца с увреждания и за техните семейства. Те подпомагат децата с увреждания и техните семейства, като посрещат нуждите им, търсят възможности за развитие, постигат житейски цели, и чрез превенция намаляват до минимум проявата на увреждането и неговата тежест.
За да помагаме адекватно на децата със специални потребности и техните семейства, са необходими допълнителни средства в размер на 1200 лв., с които да закупим уреди за развитие на общата и фина моторика на децата. Подкрепете благовторителните ни прояви през месец февруари!
Още информация за тези и предстоящите благотворителни инициативи, посветени на Международния ден на редките болести ще откриете на www.samaritans.bg.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram