Къде е снайперистът?

Нетрадиционен ден на отворените врати проведоха в казанлъшкото военно поделение, част от 61-ва Стрямска бригада.  Ученици трябваше да открият къде са скрити военни наблюдателни постове, които се бяха дегизирали и слели с природата. Децата присъстваха и на тренировка, какво се прави от военен патрул,  при откриване поставено на пътя взривно вещество.

Не просто демонстрация на военна техника включваше деня. Военните представиха няколко начина за поставяне на наблюдателен пост, като военните се бяха слели с природата. Снайперисти качени на дърво, слети с буйна разстителност, под земята трябваше да открият малчуганите.

В крайна сметка, нито децата, нито учителите, нито другите възрастни, успяха да открият изключително добре дегизиралите се военни наблюдателни постове. Военнослужещите показаха и тренировъчни действия, в които бяха включени димни гранати, огън, преодоляване на прегради и подземни препятствия. Друга интересна част от демонтрацията, която за първи път бе представена в Казанлък бе военен патрул от три бронирани автомобила, който попада на поставено взривно вещество на пътя и как то се деактивира.

Накрая учениците имаха възможност да се докоснат и до част от въоръжението, а самите те споделиха, че са силно впечатлени.

Денят на отворените врати в Казанлък се организира по повод празника на сухопътните сили 19-ти ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram