Прочутите кукли на Туве Янсон ще се срещнат с детската публика в НЧ „Искра“

„Островът на изненадите“ е куклено представление с музика на живо и творческа работилница, което ще бъде представено този четвъртък от 18:00 часа във вътрешния двор на НЧ „Искра“ в Казанлък. То е втора част от трилогията „Приключения с кораб“ по текстове на Туве Янсон.

Тримата приятели от „Роден под щастлива звезда“ попадат на непознат остров, преминават необикновени препятствия, срещат нови приятели и накрая дори стават почетни гости на кралски купон.

Финландската писателка Туве Янсон е едно от най-впечатляващите имена в литературата на 20. век, особено когато говорим за произведения за деца. Светът на муминтролите, който тя създава и сама илюстрира, е свят на причудливи създания, но и свят на ценни уроци за любовта, приятелството и семейството. Творчеството ѝ е най-големият принос на Финландия в световната култура след „Калевала” и Ян Сибелиус, а осемдесетият ѝ юбилей е честван със серия от културни събития през цялата 1994 година.

драматизация: Маргарита Петрова
музика: Милена Великова, Сиана Атанасова
сценография и кукли: Здравка Кантарва

Вход: свободен

Проект „Приключения с кораб“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и с партньорството на Фондация „Пространства“.

Фотограф: Спасияна Сергиева 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram