„Красивият ум“ на роботиката Георги Чипов среща младежи от Казанлък

Една добра традиция – „Казанлъшкият Великден“  се възобновява. Идеята стaртира през 2010 година СНЦ „Зелена светлина в България“. Тази година на 13 април младите хора от града на розите могат да се срещнат с Георги Чипов и да научат повече за предприемачество, роботика, биотехнологии и иновации. Чипов е на 26 години, родом от Казанлък. Завършил е Технически университет – София. Носител на наградата „30 под 30“ на FORBES България, както и на „40 до 40“ на Дарик.

Георги Чипов спечели правото да представлява България през тази година в Сан Франциско, САЩ, на състезанието за най-добри социални проекти с награден фонд $1 000 000.

“Казанлъшкият Великден”  е продължение на поредицата събития, стартирали преди четири години.  Целта на тези срещи е да помогне на младежите от Казанлък да започнат да реализират своя потенциал. Във връзка с настоящото икономическо състояние в страната ни, срещите показват добри примери за това, как младежта може да бъде успешно ангажирана в живота на местната общност. Известно е, че много млади българи срещат трудност в намирането на работа, след като завършат своето образование. Има хора на възраст между 23 и 35 години, които са безработни, никога не са започвали работа и нямат работни навици. С тази серия събития се цели да се даде думата на успели хора, които да споделят своя опит и идеи, а младите българи да получат възможност  да зададат въпросите си, както и да получат по-ясна представа за бъдещето си.

Срещата с Георги Чипов ще се състои на 13 април, от 18:00, в обновения Младежки дом.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram