Корнелия Нинова: Обединете се и бъдете носители на модерна и силна политика за вашите връстници на Балканите и в Европа

Днес имах удоволствието да се обърна към младите ни приятели от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора. Вие давате допълнителна сила на нашата Бузлуджа. Вие носите идеите и енергията на младите хора от вашите държави и заедно с нашите младежи ще обсъдим идеи, ще споделим различен опит, ще разговаряме за бъдещето ви.

Щастлива съм, че правим младежка балканска Бузлуджа и поздравявам МО на БСП, защото вие не трябва да сте просто странични наблюдатели на чужди решения за вашия живот. Вие трябва да сте участници във вземането на решения и двигател на тяхното изпълнение.

Изправени сме пред общи предизвикателства как да подобрим образованието на младите хора, как да намалим младежката безработица, как да им създадем условия да раждат и отглеждат децата си, да спортуват, да ядат чиста храна, да са здрави.

Вие ще споделите своя опит, но ето един пример какво направихме ние в България. Предложихме една европейска инициатива културен чек. С него държавата дава възможност на всеки младеж до 18г. да посети концерт, да си купи книга, да иде на изложба. Сега предлагаме програма за дигитално образование, базирано на съвременни, модерни технологии, както и нулев данък за храни, изцяло произведени от биопродукти, за да стимулираме здравословното хранене.

Нашите младежи ще ви представят визията ни за младежка политика, която е част от визията ни за България.

Дайте ни мнение, дайте съвети, обединете се и бъдете носители на модерна и силна политика за вашите връстници на Балканите и в Европа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram