Кметът на Стара Загора откри учебната година в Природоматематическата гимназия „Гео Милев“

Въпреки дъжда, точно в 9.00 ч. с вдигане на националния флаг и посрещане на знамето беше открита учебната година в Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора. Гост на тържеството бе кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Радвам се, че мога да бъда във вашето училище, защото е едно от най-добрите в страната. Доказват го постиженията на учениците, многото медали от олимпиади и състезания. Аз съм сигурен, че няма ученик днес, който да не иска лятото да продължи. Но освен забавленията, в живота има и сериозни неща и училището е едно от тях. Затова ви пожелавам, освен в забавленията да бъдете успешни и в училище, защото вашите преподаватели го заслужават“, пожела кметът.

„Много знания, много грижи и любов, и много приятели ще имат тези, които днес пристъпват за първи път училищния праг“, увери директорът Николина Куличева. „Искам да се обърна към кмета на Стара Загора и да му благодаря от името на всички, че след 40 години ПМГ има собствена сграда и с гордост можем да кажем- Това е нашето училище! Вярвам че със собствени сили и средства, заедно с общината, ще направим това училище модерно, съвременно, европейско училище“ – заяви тя, като изрази признателност и уважение към усилията на педагогическия колектив.

В ПМГ – Стара Загора работят общо 51 преподаватели, като 3 от тях сега започват професионалната си кариера и са бивши възпитаници на гимназията. В 31 паралелки тази година ще учат общо 807 ученици, от 5 до 12 клас. Това лято с 26 000 лв. собствени средства е ремонтиран физкултурният салон на училището, боядисани и изкърпени са класните стаи.

Всички 124 зрелостници от Випуск-2012 са приети да учат след 12-ти клас, като 20 от тях ще се образоват в чуждестранни университети.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram