Кметът на община Казанлък и генералният консул на Турция обсъдиха аспекти на бъдещо сътрудничество

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова посрещна в Общината генералния консул на Република Турция у нас Шенер Джебеджи.
По-рано днес Джебеджи е провел среща с представители на бизнеса, основно инвеститори от Турция, развиващи дейността си на територията на община Казанлък. Те са изразили своето удовлетворение от контактите с местната власт в Казанлък и от добрите условия за развитие на бизнеса.
Консулът акцентира върху възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни и конкретно между области в България и Турция.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова запозна гостите с икономическото развитие на общината, с основните отрасли на промишлеността, с туризма, културата. Тя подчерта, че Казанлък е добро място за инвестиции. В сферата на образованието казанлъшки учебни и детски заведения участват в проекти по програма „Коменски“ и много добре си партнират с учебни и детски заведения в Турция.
Желанието на Казанлък е да се направи връзка с град в Турция с цел побратимяване и по-активно сътрудничество между двете съседни страни на регионално ниво, което бе приветствано от консула, който обеща съдействие и подкрепа.
На срещата присъстваха още търговският аташе в Генералното консулство на Турция в Пловдив Баръш Йеничери и заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост на община Казанлък Петър Косев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram