Кметът Живко Тодоров: Трябва спешен финансов план за покриване задълженията на старозагорската болница

„Трябва спешно да се направи финансов план за покриване на задълженията на старозагорската болница, тъй като текат постоянно лихви, които утежняват положението. Важно е да има сигурност за лекарите, персонала и пациентите“. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който обсъди лошото финансово състояние на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Университетска с д-р Евгений Желев, който е заемал постовете директор на здравното заведение и здравен министър.
Според кмета е необходимо да се заложи на работещи и можещи хора и да се подобри мениджмънтът на болницата, защото тя не само трябва да съществува, но и да е образцова – такава каквато Стара Загора заслужава. „Загубите в размер на 22 милиона лева са трупани години. Трябва да се търсят варианти за здравнонеосигурените и за поемането на разходите за тях от страна на държавата, подчерта Живко Тодоров“. Според д-р Желев вариант е поемането на разходите за социално слабите и техните деца.
Кметът изказа удовлетворението си от факта, че д-р Евгений Желев е част от екипа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. „Стара Загора е на първо място по брой социални заведения в страната и се надявам с неговата подкрепа да се реализират повече успехи в  социалната политика“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram