Кметовете от община Павел баня обсъждаха проекта на бюджета за 2024 година

Кметовете на населени места от община Павел баня проведоха работна среща, на която обсъдиха възможностите на проекта на новия общински бюджет. Градоначалникът на Общината Иса Бесоолу представи справка на средствата по пера, които предстои да бъдат получени от държавния бюджет за инвестиции, като общата им стойност е 15 174 100 лв.

🔝Най-голям е размерът на средствата за цялостна реконструкция на водопроводната мрежа на село Тъжа. 🔛Други почти 5 млн.лв. са отпуснати от държавния бюджет за основен ремонт на улици на територията на цялата община. ♾️Именно по предложение на кметовете парите ще бъдат разпределени за ремонтни по населените места.

🎙️”Отпуснатите средства са в пъти повече от тези, които до сега сме получавали от държавния бюджет, и разпределянето им трябва да е много прецизно, да носи икономически растеж на населено място. Ще продължим да работим в тази посока. Текущите ремонтни в общинските сгради и обществените площи, които предлагате да направим, ще се изпълнят от общинската бригада „БКС”, обърна се към колегите си кметове Иса Бесоолу и подчерта, че ще продължи благоустрояването на тротоарите, спортните и детски площадки през цялата 2024 г.

🔹Предстои до 29 януари т.г. проектът на общинския бюджет на Павел баня да бъде окончателно изготвен и внесен в Общинския съвет, съгласно Закона за публичните финанси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram