„Киара-Н“ се завърна от Словения с два медала

Двойката на казанлъшкия клуб „Киара-Н“ Персиян Господинов и Доменика Мирчева стана носител на златни медали в международния турнир „Maribor Open 2014″, който се проведе в Словения. Възпитаниците на Николай Тенев и Антония Каярова стигнаха до най-голямото си отличие – първо място, именно в един от персиан и домениканай-престижните за Балканите форуми за състезателите по спортни танци, в дисциплината „стандартни танци бейсик“. Персиан и Доменика изиграха три танца, като спечелиха своите медали в групата на юношите младша възраст. При участието си в Марибор двамата танцьори печелят и сребърни медали, отново при стандартни танци. Това са първите им отличия в чуждестранен турнир, още при първото им излизане зад граница, похвали ги треньорът Николай Тенев.
В доста силна конкуренция, при юноши младша възраст /Джуниър 1/ в турнир, който носи точки за световната ранглиста, при конкуренция на повече от 20 двойки, шампионите на клуба Иван Матанов и Полина Куцарова станаха пети на „латиноамерикански танци“, като играха на финал. Това отново е огромен успех за тях, тъй като двамата казанлъчани са единствената иван и полинабългарска двойка с място в петицата. Пред българите са участници от Германия, Италия и две двойки от Словения.
Над 1000 танцови дуета, от силните европейски школи и представители на САЩ и Канада, записаха участие в „Maribor Open 2014″ от 5 до 7 декември. Спортисти от близо 30 държави играха на паркета.
Заради силното си представяне тази година в състезанията на БФСТ, Иван и Полина са номинирани от техните треньори за спортисти на годината на Казанлък.
Следващата им поява пред публика ще бъде в Бургас на 13 и 14 декември в Открит турнир и Купа България. В тях ще участват почти всички състезатели на „Киара-Н“, водени от треньорите Николай Тенев и Антония Каярова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram