Канят с любимо четиво в Музея на розата

Общинска библиотека „Искра“ подкрепя националната кампания „Чети с мен“ и очаква своите читатели, доброволци и партньори да вземат активно участие в провеждането й в Казанлък.
Целта на събитието е да се постави национален рекорд за най-много хора, четящи едновременно и всички заедно да покажем, че четенето може да е удоволствие, забавление, необходимост, но най-вече е от съществено значение за развитието на личността.
Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“ е по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, организации, свързани професионално с четенето и грамотността: Българска библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга”, Фондация „Глобални библиотеки”, Фондация „Детски книги”, Аз-чета и други.
Библиотекарпите от Казанлък очакват всички с любима книга в новия Музей на розата от 11:00 до 13:00 часа тази събита, 11 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram