Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ с помощта на ученици спечели престижна национална награда

Казанлъшката неправителствена организация „Бъдеще за децата“ получи награда от престижния конкурс „Доброволческа инициатива“ 2016, организиран съвместно от Национален алианс за работа с доброволци и Фондация „Лале“.

За приза бяха номинирани 51 доброволчески инициативи от цялата страна. Сред тях – граждански организации, неформални сдружения, читалища и училища. Награди получиха Сдружение „Бъдеще за децата“ – Казанлък за стимулиране на социално отговорно поведение сред младите хора, Фондация 77 – заради инициативата за засаждане на дървета, и „Каритас“ – София за усилията им да помогнат за интеграцията на бежанци. Специален гост на церемонията бе президентът Росен Плевнелиев, а Българската национална телевизия бе медиен партньор.

Конкурсът, организиран за шеста година, се провежда с помощта на Национален алианс за работа с доброволци и Фондация „Лале“.

Казанлъшкото сдружение печели наградата благодарение на младежи от НГ ПИД „Акад. Дечко Узунов“, които са подготвили презентация за опазване на околната среда със снимки на места в града, замърсени от човешката ръка. С техни усилия три детски площадки са обновени и почистени от ученици на пет казанлъшки училища, членове на клубове „Млад доброволец“ при Сдружението.

Инициативата на учениците през април бе отразена и в сайта presstv.bg.

https://www.youtube.com/watch?v=CatRm95kmj0

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram