Казанлъшки туристи ще изкачат най-високия връх на Сърбия за тържествата на БТС

С група от близо 20 представители ТД „Орлово гнездо Казанлък ще участва в отбелязването на 120 години от началото на организираното туристическо движение в България. Годишнината е повод за организиране на поход от 28 до 30 август за изкачване най-високия връх на Република Сърбия връх „Миджур“ и участие на националните тържества на връх „Черни връх“. Още в петъчната утрин казанлъшките туристи ще потеглят към хижа „Горни Лом“, бивша гранична застава, а походът им за връх „Миджур“ ще продължи около 8 часа. На 30 август в неделя, казанлъшката група ще се присъедини към организираните от БТС тържествата по повод 120 години организиран туризъм в България на Черни връх.
През тази година се навършват и 165 години от рождението на Иван Вазов. По този повод Българският туристически съюз (БТС) организира поредица от прояви, чиято кулминация ще бъде през този уикенд със събития от петък до неделя.
Сред тях са поднасяне на цветя на морената пред Народния театър, откъдето през 1895 година са тръгнали 300 души за Черни връх (петък 17.30 ч)., туристическа вечер на х. Алеко (събота), връчване на юбилейни знамена, поход за изкачване на Черни връх в два лъча, колопоход, поднасяне цветя пред барелефа на Алеко Константинов, концерт на туристически хорове, томбола и др. (неделя от 8.30 до 16.00 ч.)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram