Казанлъшки майки кърмят на модерна седянка

Събитията за отбелязване на Световната седмица на кърменето, в Казанлък за 6-та поредна година, се провеждат по инициатива на Ла Лече Лига България. На 1 и 3 август бяха първите две инициативи, планирани срещи на теми „Митове за кърменето“ и „Кърменето: печеливша цел за цял живот!“
На 7 август (четвъртък) от 18,00 часа, отново в парк „Розариум“, съмишлениците на Ла Лече Лига канят бъдещите майки и настоящи родители на „Модерна седянка – кърмене на открито“.
Срещите са безплатни и отворени за всеки, който се интересува от темата за кърменето. По време на беседите се раздават и образователни материали в подкрепа на кърмещите и бременни майки.
Ла Лече Лига е международна доброволческа организация с клонове по цял свят, чиято мисия и цел е да помага, насърчава и подкрепя всички майки, които искат да кърмят бебетата си.
Мотото на Седмицата на кърменето тази година е „Кърменето: печеливша цел за цял живот!“. Тя се отбелязва в България благодарение на усилията на УНИЦЕФ, Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, Ла Лече Лига България, Алиансът на българските акушерки и Център за бъдещи родители и грижа за детето „Супермама“ и др. В чест на ССК 2014 г. e организирана програма от събития из цялата страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram