Казанлъшки катерачи заминават на състезание в Австрия

„Ротари клуб“ Казанлък, с председател Иван Найденов , финансира участието на деца от АТК”Казанлък” в престижно състезание в Австрия. На 11 и 12 юли ще  се проведе международния катерачен фестивал „Petzen climbing trophy“. Във фестивала ще вземат участие над 260 деца от 16 страни в света. Дисциплините, в които ще се състезават децата са „скорост“,“трудност“ и „боулдър“, като в края на състезанието по точкова система от всички дисциплини се прави и комплексно класиране.

Треньорката Радиана Манева ще пътува с малките катерачки Радина Димитрова(8г.), Деляна Славова(8г.) и Десислава Димова(12г.). Нашите момичета многократно са шампиони и в призовата тройка на състезанията от държавния спортен календар на Българската федерациа по катерене и алпинизъм. Участието, в състезание от такъв ранг, е много ценен опит, надграждане и доказване на възможностите им и награда за упорития труд през годините.

Година по-рано, Радина Димитрова участва в катерачния фестивал в Петцен, като се класира 7-ма на „скорост“, 13-та на „боулдър“ и 15-та на „трудност“, от 26 деца в групата на 9- годишните.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram