Казанлъшки и гурковски деца се включиха в турнир на училища, участващи в занимания по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“

Футболната игра събра гурковските ученици от СУ „Христо Смирненски“ с казанлъшките ученици на ОУ „Георги Кирков“, ОУ Кулата“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ от с. Хаджидимитрово.

Четирите училища представиха отбори в 2 възрастови категории от I до IV клас и от V до VII клас. Приятелските мачовете, играни в Казанлък, са по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Спорт“, приета с Решение №408/31.05.2023 г. на Министерски съвет.

„Нашите малки футболисти извоюваха 2 победи над момчетата от отбора на „Кулата“, Казанлък (5:2) и над отбора на „Св. Паисий Хилендарски“ (3:0) и загубиха 2 мача. По-големите успяха да победят връстниците си от с. Хаджидимитрово (3:0), изравниха с отбора на ОУ„Кулата“ (5:5) и белязаха 1 загуба“, обяви резултатите Александър Георгиев – учител по физическо възпитание в гурковското средно училище и треньор по футбол в Казанлък.

По думите му учениците равностойно са играли, особено в мача с отборите на ОУ „Кирков“, в които има деца, трениращи в спортни клубове. 35 гурковски деца са в училищния футболен клуб, които обичат спорта и имат голямо бъдеще.

Кметът Кънчо Папазов специално дойде да поздрави учениците и да им каже, че изявите им стават все по-успешни и се радва много на футболните им умения. Кметът им пожела нови спортни успехи и учениците пожелаха да си направят снимки за спомен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram