Казанлъшки деца заснимат фентъзи минисериал

В края на миналата седмица клуб „Светлини сред сенките“ при ОДК „Св. Ив. Рилски“ с ръководител Валентина Димова започна официалните снимки по мини-сериала „Аурелион-вечният баланс“. Историята, чиято трета част е още в процес на писане, спечели сърцата на много читатели в България. Първа част „Монетата“ беше класирана на 29 място в престижната стотица на „Малкото голямо четене“, изпреварвайки произведения като „Хобит“ и се нареди близо до класики като „Властелинът на пръстените“ и актуални бестселъри като „Хари Потър“ и „Здрач“.
Съдбата на малкото елфче-крадец Айк, контрабандистката Киа, младият маг Мефоди, паладинът Рафаел и странните Ализабет и Типодин, се завърта със шеметна скорост. На път към мистичният храм на Некрос, героите се учат да търпят различията си, да се уважават и пазят един друг и да ценят приятелството. Дръзката Киа иска да спаси очарователния Айк от това да тръгне по нейният неясен и осеян с опасности път, Мефоди иска да постъпи правилно, като жертва живота и образованието си следвайки повелите на любимия си учител. Рафаел е задължен да пази щурата компания, но неусетно се привързва към нея, а Ализабет и Типодин, попаднали съвсем по неволя в групата, срещат нещо неочаквано за самите себе си. Историята се преплита и със съдбите на философски настроените Валерион и Деенор, които освен добри войни, се оказват и търсещи справедливост и по-добър свят, революционери.Каела и Тъмните елфи дебната нашите герои, със скрити намерения…
Това обаче е само началото, разказват от Фентъзи клуба на Детския комплекс в Казанлък.
Сценарият на първите няколко серии на филма е вече готов. Ролите ще играят самите автори, а като малкият Айк и останалите деца в историята ще видим малките „светлинки“, които вече са участвали в клипове по собствените си книги.На първите снимки, които се проведоха в Ст. Загора бе заснето началото на историята. В ролята на Айк се превъплащава Кирил Димов, Дмитрий Милчев пък изпълнява ролята на мага Мефоди, чийто образ сам е измислил и описал в книгата. В снимките участваха и множество статисти от „светлинките“, както и малкият Николай Бошнаков, който се превъплати във D1лучайният прелитащ покрай Айк скейбордист. Оператор на филмовата творба е Диян Илиев, също автор на романа и сценария.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram