Казанлъшкият съд осъдил първото гадже на Дебора. Правили секс, докато била в 6-и клас 

18-годишната Дебора Михайлова, накълцана зловещо от анонимен засега насилник, макар за зверството да е обвинен криминално проявеният охранител Георги Николаев Георгиев, е имал разправии с Темида още на крехката възраст от 13 години, научи Narod.bg от свой източник в Стара Загора.

Оказа се, че едва в шести клас Дебора е била част от съдебен процес срещу първото й гадже – С. В. М., който бил обвинен, че правил любов с девойката, докато тя била на 13 години едва в 6-и клас.

Младежът е осъден по чл.151,ал.1 за това, че не неустановени дати в периода от месец май 2018 г. до 26.01.2019 г. в Стара Загора и в с. Шаново (тук живее и майката на Дебора, б.ред.), общ. Мъглиж, в условията на продължавано престъпление се е съвкупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст – Дебора Красимирова Михайлова, родена на ***г., като извършеното не съставлява престъпление по чл.152 от НК.

Това дело е причината палавата майка на Дебора – Ивелина, да получи 10 000 лева за причинените с деянието неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането – 31.05.2018 г., до окончателното изплащане.

Не е тайна, че родителите на накълцаната старозагорка живеят разделени – Ивелина в с. Шаново, бащата Красимир в с. Даскал Атанасово, пише източникът на Narod.bg.

ФАКТИТЕ (извадка от папките по делото)

Свидетелката Дебора Михайлова, родена на ***г., живеела заедно със своите родители в дома им в с. Шаново, общ. Мъглиж. Когато била на 12 години чрез общи познати се запознала с подсъдимия С.М. ***. Оттогава те започнали да се движат заедно в една компания.

Постепенно станали приятели. Родителите на Дебора – Ивелина и Красимир, знаели за тяхното приятелство ,като подсъдимият М. често посещавал дома им и дори присъствал на семейни празници, в т.ч. и на 13-я рожден ден на Дебора, състоял се на 01 март 2018 година.

В този период родителите на Дебора. нееднократно предупреждавали подсъдимия приятелството им да не прерасне в интимна връзка, тъй като дъщеря им е малолетна. В отговор подс.М. ги уверявал, че знаел това и нямал такива намерения към нея.

През 2018 г.в периода преди месец май подс. С.М. решил да предложи на Дебора да станат гаджета. Пострадалата приела предложението на подс.М.. След това започнали да демонстрират връзката си, като всички от обкръжението им вече знаели, че те двамата са двойка.

По това време Дебора била ученичка в 6-и клас в 9-то ОУ „Веселин Ханчев“ Подс.М. и Дебора прекарвали много време заедно, като подсъдимият често я посещавал и в училището в Стара Загора.

На неустановена дата през м. май 2018 г., докато били сами в дома на Дебора, подс.М. й предложил да правят секс, като й обяснил, че няма нищо страшно. Дебора се съгласила. Тогава за първи път двамата осъществили полов контакт. След това връзката им продължила, както и интимните им отношения до януари 2019 г.

В периода май 2018 г. до януари 2019 г. на неустановени дати подсъдимият С.М. многократно осъществявал полов контакт със Дебора на различни места – както в дома й, така и в къщата на бабата и дядото на подсъдимия.

Двамата си правили снимки заедно, демонстрирайки интимни отношения. Подсъдимият често я посещавал в училище, чували се по телефона, ходели си на гости.

В един момент подсъдимият започнал да ревнува Дебора, като дори си позволявал да я обижда пред приятелите им и дори да я удря. Често момичето се прибирало разстроено и със синини в дома си. В следствие на това родителите на Дебора започнали да подозират за интимни отношения между нея и подс. М.

Последният полов контакт между двамата бил на 26 януари 2019 г. Тогава подсъдимият и Дебора били в дома на свидетел К. в с. Шаново заедно с неговата приятелка св.К.

Там с цел да останат насаме подсъдимият извикал Дебора в една от стаите на къщата. След това поискал от нея отново да правят секс. Дебора не желаела, но се съгласила, защото имала чувства към него. След като приключили, се върнали при двамата свидетели и всички заедно излезли на разходка.

Майката на Дебора…

В този период родителите на Ивелина и Красимир, подозирайки, че отношенията им не са само приятелски, провели разговор с дъщеря си като й казали, че трябва да преустанови контактите си с подс.М.

Започнали да я ограничават и да не я пускат да излиза. Това не било прието добре от подсъдимия любовник на дъщеря им.

Малко след това майката Ивелина получила от непознат профил в приложението „месенджер“ снимки на дъщеря си, на които се виждало, че тя е гола,л егнала до подсъдимия М.

В последвал разговор между нея и Дебора последната си признала, че е имала нееднократен полов контакт с подс.С.М.

Чула това от дъщеря си, майката изпратила получената снимка на бащата Красимир и му разказала за случилото се. След това била сезирана прокуратурата на Република България.

По време на процеса подсъдимият любовник на Дебора С. В. М. се признал за виновен.

Предвид изложеното подсъдимият М. следва да бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение-и наказан.

При съвкупната преценка на тези обстоятелства съдът намира, че наказателната отговорност на подс.М. следва да се реализира при превес на смекчаващите вината обстоятелства като следва да му се определи наказание в размер малко над предвидения в закона минимум,а именно-ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, чийто размер на основание чл.58а,ал.1 от НК следва да се намали с една трета и така на подс.М. да се наложи наказание в окончателен размер от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, чието изпълнение на основание чл.66,ал.1 от НК следва да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ.

ПО ГРАЖДАНСКИЯ ИСК:

 В резултат на престъпното деяние на подс.М. гражданската ищца Дебора претърпяла неимуществени вреди-болки и страдания, които следва да се обезщетят от подсъдимия М..На основание чл.52 от ЗЗД размерът на обезщетението следва да се определи от съда по справедливост. Подсъдимият М. следва да заплати на гражданската ищца Дебора със съгласието на майка й Ивелина. сумата от 3 000 /три хиляди/ лева, представляваща обезщетение за причинените с деянието неимуществени вреди-болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането -3 1.05.2018г.до окончателното изплащане.

Следователно в тази си част – до 3 000 лева, предявеният граждански иск е основателен и доказан и следва да се уважи в тази си част, а в останалата част – до претендираните 10 000 лева следва да се отхвърли като неоснователен и недоказан в тази си част.

На осн.чл.189,ал.3 от НПК подс.М. следва да заплати по сметка на ОД МВР Стара Загора направените по делото разноски за техническа експертиза и за КСППЕ в размер на 426,16 лева; на гражданската ищца Дебора със съгласието на майка й Ивелина следва да заплати направените от нея по делото разноски в размер на 3900 лева; на основание тарифа № 1 на МП следва да заплати по сметка на КРС държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 120 лева.

Водим от горните мотиви съдът постанови присъдата си.

Районен съдия:

Номер ……                                        

Година 2020              Град Казанлък

В ИМЕТО НА НАРОДА

Казанлъшки районен съд                                  І-ви наказателен състав

На двадесет и шести февруари                                              Година 2020

В открито заседание в следния състав

Председател:  НЕВЕНА ИВАНОВА                                                                   

Съдебни заседатели

        Й.М.

        Д.Г.

Секретар: Ана ЦАНОВА

Прокурор: ТАНЯ ДИМИТРОВА

като разгледа докладваното от съдия-докладчика Невена Иванова

НОХ дело № 1407  по описа за 2019 година

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМИЯ С.В.М. – род. на ***г*** с. Д., неженен, средно образование, неосъждан, с ЕГН – ********** за ВИНОВЕН в това, че на неустановени дати в периода от месец май 2018г. до 26.01.2019 г. в гр. Стара Загора и в с.Ш., общ.М., в условията на продължавано престъпление се е съвкупил с лице ненавършило 14-годишна възраст – Д.К.М., родена на ***г. като извършеното не съставлява престъпление по чл.152 от НК, поради което и на основание чл.151, ал.1, вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.58а, във вр. чл.58а , ал. 1, във вр. с чл. 54  от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК го ОСЪЖДА НА ЕДНА ГОДИНА  И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Задникът, който пикселирахме, е на Дебора, която се чекне в клуб „Ноар“ в Казанлък

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. /със снета самоличност/ да заплати на свидетелката  и граждански ищец Д.К.М. /със снета самоличност/, със съгласието на майка и И.Б.М.  сумата от  3 000 лева, представляваща обезщетение за причинените с деянието неимуществени вреди,  изразяващи се в болка и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането – 31.05.2018г. до окончателното изплащане, а в останалата част до предявените 10 000 лева ОТХВЪРЛЯ предявения  от свидетелката  и граждански ищец Д.К.М. , със съгласието на майка и И.Б.М.  като неоснователен и недоказан  в тази си част.

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. да заплати по сметка на ОД МВР СТАРА ЗАГОРА, направените по делото разноски за техническа експертиза и за КСППЕ в размер 426,16 лева.

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. да заплати на свидетелката  и граждански ищец Д.К.М., със съгласието на майка и И.Б.М. от нея  направените по делото разноски в размер на  3900 лева , както и да заплати по сметка на КРС държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 120 лева.

Narod.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram