Казанлъшкият волейбол класира още един отбор за финали на държавно

Девойките старша възраст на „Казанлък“ завършиха като първенец в регионалното първенство за отборите от Югоизточна България, което се проведе в града на розите през почивните дни. Без националките Диана Казакова, Василена Папанова и Златена Салабашева, отборът ни успя да спечели и трите си срещи с по 3:0 над „Тунджа“ Ямбол, „Яворов“ Чирпан и „Раковски“ Димитровград. Тимът на ВК „Казанлък“ очаквано оглави класирането в регион „Странджа“ и ще играе директно на финалите на държавното първенство. А за квалификации се класираха втория и третия в турнира – „Тунджа“ и „Яворов“. Останалите отбори от региона прекратиха участието си в първенството – „Раковски“, „Любимец“, „Стогос“ Нова Загора, „Бургас 2007“ и „Сливен“.

В същото време в столицата продължава усилената подготовка на националния ни отбор за девойки младша възраст, воден от Радослав Бакърджиев преди Европейското първенство в края на март, на което домакин е България.

Нашите момичета, сред които и трите казанлъчанки Казакова, Салабашева и Папанова, са в Група 2 заедно с Чехия, Полша, Турция, Холандия и Белгия, а всички срещи от надпреварата ще се изиграят в Пловдив. В тази връзка треньорите вече са уговорили няколко контроли с чуждестранни отбори преди събитието. На 23 и 24 март българки и сръбкини ще се срещнат в града под тепетата. Мачовете са в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“.

Сърбия също е част от дванадесетте най-добри отбори в Европа, но се намира в Група 1 заедно с Италия, Словения, Русия, Германия и Гърция. Домакин на сблъсъците от този поток е Самоков.

Европейското първенство се провежда от 28 март до 5 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram