Казанлъшките училища участват в Европейска седмица на професионалните умения

Шест учебни заведения от Казанлък и Обединеното училище в с. Ръжена се включват с Европейска седмица на професионалните умения от 9 до 13 ноември 2020 г. Това са Профилирана прородо-математическа гимназия
„Никола Обрешков“, Профилирана гимназия „Петко Стайнов“, Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, Професионална гимназия по транспорт и
транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и
туризъм и Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“.

Министерството на образованието и науката организира Дни на отворените врати в предприятия в България. Целта на инициативата, която е в рамките на събитието, е да се популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение сред младите хора, в т. число дуалното обучение и да се подкрепи партньорството между бизнеса и професионалните гимназии, а също и запознаване и ориентиране на бъдещите гимназисти с бъдещата им професия. Мотото на тазгодишната кампания е Открий своя талант, своя път, своя избор. 
Поради сложната епидемиологична ситуация, събитията ще бъдат организирани в електронна среда (уебинари, онлайн кариерни форуми, Facebook или други онлайн мероприятия), при спазване на противоепидемичните мерки, както от страна на училищата, така и от страна на фирмите-партньори. Планираните мероприятия ще продължат и извън рамките на седмицата. 
Националната агенция за професионално образованиое и обучение е определена за Национална точка за провеждане на петото издание. 

В област Стара Загора събитието се провежда в партньорство между Регионалното управление на образованието, Областен управител, общинските администрации, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и другите регионални работодателски организации.
Кои са професионалните училища от област Стара Загора и планираните мероприятия за Дните на отворени врати вижте тук:

https://www.ruobg.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram