Казанлъшките пилоти триумфираха на „Писта Стара Загора“

Пилотът на „Казанлък Моторспорт“ Стефан Панчугов финишира първи в серия „Спорт“на „Писта Стара Загора“. Още веднъж казанлъшките пилоти получиха награди в състезанието при отборното класиране. Първото място е за тима на „Генерал Рейсинг“ от Русе. Втори и трети са „Казанлък Мото спорт“ и „Ефко рейсинг“.
В серия „Тунинг“ класирането оглави Ангел Григорчев от София, а на най-високата стълбица в серия „Макси“ – Пламен Камбуров.
Кръгът от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт на затворен маршрут стартира в неделния ден с приветствие от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
Хиляди зрители от цяла България наблюдаваха възстановеното автомобилно състезание. Тазгодишното  му издание обедини пилотите и организаторите в кауза, като подкрепиха инициативата в памет на малкия Паоло и всички загинали в пътни инциденти „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.
Първи по трасето от 2,8 км, на източния пътен възел на входа на Стара Загора преминаха кметът Живко Тодоров и Николай Диков. Шампионатът предложи и уникално дрифт шоу, което допълнително засили емоциите на публиката.
По време на „Писта Стара Загора“ бяха връчени и няколко специални купи. „Най-млад състезател“ получи Ганчо Баев. Призът „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, получи Константин Маршавелов. „Купата на кмета“ отиде при старозагореца Недялко Денев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram