Казанлъчани в подкрепа на кампанията „Спри! Преминава дете!“

 

„Готова съм да подкрепя всяка кампания, която ще опази децата ни по пътищата“, така местна адвокатка коментира в социалната мрежа Фейсбук старта на кампанията на Медийна група „Вис виталис“ под надслов „Спри! Преминава дете!“.

Казанлъчани реагираха веднага и одобриха провеждането й, реагираха емоционално и масово на въпроса, който на 16 август прессгрупата ни постави в пилотния материал на кампанията: „Уважаеми съграждани, не е ли време да застанем всички заедно срещу безумието и агресията по пътищата?“.

В част от коментарите на читателите ни е видно, че възмущението от ежедневния ужас по пътищата е остро, че вече са изчерпани лимитите на търпение спрямо агресията на шофьорите, предизвикващи драми на пътното платно, по пешеходни пътеки, спирки, тротоари.

Личи готовността на казанлъчани да се включат в кампанията, радва ни подкрепата им да създадем общ фронт от медии, институции, граждани против своеволията на пътя, водещи до травматизъм.

„Без компромис към нарушителите“, призовава читателка във Фейсбук още на прага на кампанията. „Избирателно ли е отношението към нарушаващите правилата на пътя?“, питат още казанлъчани в социалната мрежа.

„Вижте главните улици и кръстовищата-пълни с паркирали коли, няма видимост“, четем и такава констатация.

„Да се поставят камери“, „Десетки пъти  съм тръбял като шофьор и пешеходец, че в града има крещящ нужда от още светофари“, „Движението е хаос!“, „Докато карат като идиоти ще има катастрофи“,  „Толкова жертви…, отговорните институции отдавна не си вършат работата“-това са само част от реакциите на жителите на града ни, разкриващи болезнаната им чувствителност по темата.

Целият екип на МГ „Вис виталис“ ще се включи в дискусия по темата за безопасността на пътя, организирана от Община Казанлък в понеделник и ще представи кампанията си „Спри! Преминава дете!“. За нейния ход ще информираме по радио „Вис виталис“ и на сайта ни www.presstv.bg ежедневно.

Изпитваме професионално и лично удовлетворение, уважаеми казанлъчани, че ни подкрепяте и сме заедно в нарушаването на мълчанието по тази болезнена тема, че предлагате решения и показвате готовност да се включите в „Спри! Преминава дете!“. Първите стъпки вече са факт.                       Защото: когато мълчим, няма как да бъдем чути!

Очевидно е, че хора и прессгрупа вече сме в диалог.

Продължаваме!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram