Казанлъчанин сред участниците в Южноевропейската ветеринарна конференция

Шестима българи взеха участие в Южноевропейската ветеринарна конференция, която се проведе в Барселона, Испания в края на октомври – научен форум, обединил над 5 000 представители от цял свят. Сред тях и д-р Стойчо Димов – собственик на ветеринарна амбулатория в Казанлък.

Днес ветеринарните диети, наричани още лечебни диети, имат важно място в съвременните практики на ветеринарните лекари, подпомагайки лечението на много болести самостоятелно или като част от обща програма.

През последните 20 години е постигнат невероятен напредък в разработката на специализирани храни за домашни любимци. Те включват храни за контрол на теглото, храни за животни с повишена чувствителност, както и диети, предназначени за противодействие на специфични здравословни проблеми.

Също като хората, животните трудно понасят промените в климата, при рязко застудяване. Зимата с нейните ниски температури, снежна покривка и хлъзгав лед е тежко изпитание не само за хората, но и за техните чeтириноги любимци. Това е време, в което кучетата и котките стават жертва на простудни заболявания, коментира д-р Димов.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram