Казанлъчанин предотврати пожар на кола

Лек автомобил Лада се запали в движение.
Собствиникът изпаднал в паника се е опитал да спре шофьори да му помогнат, но почти никой не се отзовава на инцидента, освен ирански тираджия. Разрастването на пожара предотвратява казанлъчанин.
Инцидентът се случи около 13-сет часа на прохода Хаинбоаз след Предела.

Мъж, заедно с жена си пътува през прохода на Републиката. Малко преди предела в посока Гурково, мъжът вижда пушек и в последствие огън излизащ от двигателния отсек на своята Лада 1500. Изключително притеснен, той спира колата, опитва се да загаси пожара, но не успява.

Търси помощ от преминаващи тирове и автомобили, но почти никой не откликва на молбата за помощ при очевидния инцидент. Мъжът се притеснява от разрастване на пожара, тъй като старото соц возило е било снабдено и с газова уредба. Повече за инцидента, разказва, мъжът, който живее се е опитвал да се прибере в Зимница.

Разрастването на пожара е предотвратено от казанлъчанинът Георги Георгиев, който работи като пътна помощ и по стечение на събитията е преминава до мястото на инцидента. Той разказва какво трябва да правим при подобен пътен инцидент.

Очаквайте видео новина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram