„Казанлък“ приема днес тима на Сливен преди финалите на националната купа при жените

Представителният женски тим на „Казанлък“ посреща днес новака – ВК „Сливен“, в четвъртфинална квалификация за класиране на финалите на националната купа на България при жените.
Мачът ще се играе в спортна зала „Багира“ от 17,30 часа, като квалификацията за място във финалната четворка при жените ще бъде само в една среща.

Спортно-техническата комисия на волейболна ни федерация реши да има квалификационен двубой между завършилия на пето място отбор на сливенчанки и тима от Казанлък, останали на четвърто място в редовния сезон. При победа, „розите“ ще и ще придобият право да участват във финалната четворка, която ще се играе в София.
Там момичетата на старши треньора Петър Дочев ще трябва да се изправят на полуфиналите срещу столичния гранд „Левски“, който е носител на националната купа на страната, и ще се опитат да го детронират.

Срещата на „розите“ срещу „сините“ е предвидена за 18 април – събота, от 15:00 часа. В другия сблъсък на полуфиналите ще противопостави „Марица“ и ЦСКА, като двубоят е също на 18 април, но от 17:30 часа в съботния следобед.

Победителите от двата полуфинала ще влязат в битка за ценния трофей на България, на другия ден – 19 април, от 17:30 часа.

Всички мачове от турнира за купата на страната ще се играят в столичната зала „Христо Ботев“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram