ВК „Казанлък“ преотстъпи Славина Колева на „Левски“

Клубният сайт на „Казанлък Волей“ публикува новината, че е преотстъпил волейболната националка Славина Колева в „Левски“ без пари. За 28-годишната посрещачка не е поискана трансферна сума.

За да премине в столичния клуб, бе необходимо от „Казанлък Волей – Багира“ да й дадат разрешение за трансфера и да бъде платена трансферна сума от столичния тим. Благодарение на Васил Аргиров и Деко Григоров, обаче трансферът е финализиран бързо и успешно. Така Колева, която имаше договор с „розите“, подписва договор с вицешампионките на страната, вместо да се върне в тима на казанлъчанки. Тя дори направи и своя официален дебют за „сините“ в мача им с „Марица“ от волейболната Суперкупа на България в Стара Загора.

Славина Колева, която бе част от състава на „розите“ през първия им сезон, идва от елитния китайски тим „Сичуан“, където игра за последно, също като преотстъпена. Преди това бе в турския втородивизионен тим „Кършиякаспор”.

Славина е имала оферта и от волейболен клуб от САЩ, който проявяваше сериозен интерес към нея, но националката избра „Левски“.  Тъкмо срещу Сините утре казанлъчанки  стартират новото първенство, като двубоят от зала „Сиконко“ от 16:00 часа ще бъде излъчен в ефира на БНТ.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram