„Казанлък“ отпадна от полуфиналите след петгеймова драма

Волейболистките на „Левски“ (София) се класираха за финал в женското първенство на България, като ще защитават титлата си от изминалия сезон.
Представителките на Сините победиха като гости „Казанлък“ с 3:2 гейма (25:14, 25:16, 22:25, 23:25, 15:9) във втория мач от полуфиналните плейофи, игран в зала „Арсенал“ . Така с общ резултат 2:0 победи те продължават във финалния спор, където вече ги очаква тимът на „Марица“ (Пловдив), който отстрани ЦСКА (София) също с 2:0 победи.
Като за последно Розите дадоха страхотен отпор на Левски и за малко не успяха да направят изненада, като изравнят серията в полуфиналите. След слаб старт, те изоставаха с 0:2 гейма и всичко като че ли бе предрешено, за да се стигне до истинско изригване от страна на домакините. Розите показаха, че могат и направиха страхотен обрат, за да докарат мача до тайбрек.
В петата, решителна част, Сините затвориха гейма в своя полза, а с това взеха крайната победа, която ги класира на финал.
Реализатор за победата на „Левски“ стана Мирослава Паскова с 18 точки. За „Казанлък“ две състезателки бяха най-резултатни, като с по 18 точки завършиха Веселина Григорова и Янита Николова.

Финалът в първенството ще повтори Купата на България. Финалният плейоф ще се играе на 2, 5 и 8 май. Първата среща е на 2 май в София, на 5 май в Пловдив е втората среща, а ако се стигне до трети решителен двубой, той отново ще е в София на 8 май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram